top of page

פדרציית בושידוקאן העולמית

פדרציית בושידוקאן העולמית היא אגודה בין-לאומית לאמנויות לחימה. תחתיה הוקמה עשרות בתי ספר לאמנויות לחימה ברחבי העולם, והיא תומכת בעשרות בתי ספר נוספים.
 
בראש האגודה עומד כיום פרופסר הארב לאגו (Professor Herb LaGue), ראש שיטת דאן-זאן ריו זן-יו בוג'וטסו, שיטת הג'וג'יטסו שנלמד בתי הספר בארץ.
 
הפדרציה פועלת לקידום אמנויות לחימה ובתי הספר המלמדים אותן, ובייחוד בקידום הנחלתה של תפיסה ערכית של סבלנות וכבוד בקהילות שבהן נמצאים בתי הספר.
 
בראש השיטה והאגודה עומדים סוללה של פרופסורים, אשר מתאמנים ומלמדים את השיטה עשרות רבות של שנים. הפרופסורים אמונים על קביעת אמות המידה של הארגון, ועל שמירתו והנצחתו של הידע העמוק והנדיר שנשמר דרך אמנויות הלחימה. בידע הזה נכללות גם טכניקות לחימה קטלניות ומסוכנות שאינן נכללות באמנויות לחימה רבות, וכן גם אמנויות ריפוי והחיאה רבות שאינן מוכרות לרפואה המערבית.
 
לקריאה והרחבה בנושא, לחצו כאן לקריאה באתר הפדרציה.
 

השיטה

ג'וג'יטסו היא אמנות לחימה עתיקה שמקורה ביפן. האמנות שירתה את מעמד הלוחמים של יפן הפיאודלית, הסמוראים, כאשר נלחמו בקרב ידיים. במקביל השתמשו באמנויות לחימה בכלי נשק. מאז התפתחה אמנות הג'וג'יטסו במקומות רבים בעולם לסגנונות לחימה שונים, רובם מודרניים (כגון הג'וג'יטסו הברזילאי). מעטות השיטות ששימרו את אופי הלימוד המסורתי ואת הרבדים העמוקים יותר של השיטות, כגון טכניקות לחימה מתקדמות, טכניקות ריפוי ועוד.

 

במקור היו הסמוראים מעמד גבוה ומכובד, אך בה בעת מעמד שמטרת קיומו היא לשרת את הציבור ולוודא את בטחונו. מתוך כך, למרות היותה אמנות לחימה לשדה הקרב, מבוססת האמנות על עקרונות של אהבת הזולת, עדינות, סבלנות וכבוד.

היטיב לתאר את עקרונות השיטה פרופסור הנרי סיישירו אוקזאקי, שהיה היפני הראשון שחשף והתאים את הג'וג'יטסו למערב, במאמר שכתב - 'העקרונות האזוטריים'. סגנון הג'וג'יטסו של פרופסור אוקזאקי מכונה 'דאן-זאן ריו' (Danzan Ryu JuJitsu).

 

בשנים האחרונות השיטה התפתחה השיטה לסגנון מסורתי המכונה 'דאן-זאן ריו זן-יו בוג'וטסו', שמערב גם עקרונות לחימה מתוך שיטת הלחימה הטיבטית הנדירה 'לאמה פאי' (Lama Pai), שיטה שאבדה עם הכיבוש הסיני של טיבט. השיטה הועברה מנזיר טיבטי לאביו של פרופסור הארב לאגו, המתפקד כיום כראש השיטה. עקרונות הלחימה הטיבטיים משתלבים באופן טבעי עם האמנות היפנית והופכים אותה ליעילים ולחכמים הרבה יותר.

 

הלימודים והאימונים בבית הספר מבוצעים תוך שימת דגש משמעותי על התפתחות אישית, חיזוק האופי, התגברות על מכשולים אישיים (מנטאליים וגופניים כאחד), ומרכיבים נוספים של פיתוח אישי. כל זאת במקביל למרכיבי התפתחות גופנית כגון פיתוח קורדינציה משמעותי, הבנת הגוף ושליטה בגוף, כושר גופני, אורח חיים בריא ועוד.

 

 

אמנות הלחימה מספקת כלי חינוכי ממדרגה ראשונה, ומדגישה הקניית ערכים כגון אחראיות, עצמאות, התחשבות, רגישות לסביבה ועוד. במקביל האימונים מספקים מצע מצוין ועשיר לפיתוח יכולות מחשבתיות וחברתיות, בטחון עצמי, ויכולות הגנה עצמית.

 

ברמה המעשית, הג'וג'יטסו הוא כלי עוצמתי ביותר לעוסקים במקצועות אבטחה וריסון (מאבטחים במקומות ציבור, מאבטחים פרטיים, אחים רחמניים, שוטרים, מתנדבים ביחידות שיטור, נושאי נשק, חיילים וכד').

 

השיטה נלמדת בבתי ספר רבים בעולם תחת פדרציית בושידוקאן העולמית, כולל ברשויות אכיפת חוק שונות. השיטה ייחודית בכך שהיא מספקת מגוון גדול של פעולות ריסון והשתלטות, ומאפשר לבחור בדיוק את הנזק הנגרם ליריב בטווח שבין ללא נזק כלל ועד נזק ארוך טווח.

bottom of page